Det var en gång……-presentation av Xzibit AM (Sibban)

Det var en gång ett internetforum som kallades sammetsmule. Där samlades ett gäng hästintresserade nördar med skrivklåda och skrev dagböcker om våra underbara djur. Vi kommenterade och var engagerade i varandras problem och delaktiga i både uppgångar och nergångar. Sammetsmule blev mulen och den gemenskap vi fick där var fantastisk. Människor från hela landet, med olika typer av hästar och erfarenheter och olika bakgrund förenades under ett och samma forum.

En dag kom någon med den strålande idén att vi skulle ha ett ridläger och Mirre som bodde ungefär i mitten av Sverige erbjöd oss generöst att vi kunde vara hos henne. Tränare kontaktades och en engagerad mulegrupp ordnade och roddade med allt som behövde göras. Lägret blev en succé. Det kändes som vi alla hade känt varandra i flera år trots att det var första gången vi sågs IRL. Jag minns alla ridpass och framförallt våra glada kvällar där vi pratade och skrattade natten lång.

Mirre hade ett fantastiskt fint fullblodssto som hette Ciamas men kallades för Cia eller Kacklet. Jag blev kär i denna speciella dam redan vid första anblicken. Hon var speciell på många sätt:

cia

Cia var dräktig med Bugatti Hilltop när Mirre köpte henne och ut kom ett otroligt vackert stoföl Xantippa AM. Häxan som hon kallas var en av de vackraste hästar jag sett. Som 3 åring fick hon gångartsdiplom och betäcktes med Bocelli. Avkomman blev min finaste Sibban. På bilden Häxan och Sibban:

sibban13

Cia betäcktes sedan med Ludwigs Champion och resultatet blev Chicka-Dee AM eller Didi som hon kallas, en kopia av sin mor. Även hon belönades med diplom som treåring och det i hoppning. Cia verkar fortfarande i aveln på ett stuteri för angloaraber. På bilden en tvåårig Didi och en ettårig Sibban:

didi

Jag har alltid tyckt att Sibban har varit fantastiskt vacker. Vem minns inte de första bilderna som Mirre lade ut på en sockersöt alldeles ny Sibban i rosa grimma med benen i kors:

sibban12

Hon växte och blev större:

sibban14

Här som åring:

sibban6

Min prinsessa har alltid varit något extra och jag hade aldrig kunnat drömma om att hon en dag skulle stå i mitt stall. Så en dag när jag sålt Cometa och var på väg att köpa en galoppör från Täby galopp chattade jag med Mirre på facebook. Hon tyckte att jag skulle köpa Sibban av henne istället. Mirre ringde upp mig och samma helg åkte jag och hämtade världens finaste tvååring:

sibban3

Jag är enormt tacksam över att Mirre gav mig möjligheten att få köpa denna fantastiskt trevliga häst. Det är den bästa häst jag någonsin haft och jag hoppas att jag kan förvalta henne i framtiden. Vi började i alla fall med att matcha henne mot 3-årstest och i maj 2012 visade vi henne och hon belönades med dubbla utmärkelser:

sibban4

sibban16

Jag har tagit det lugnt med Sibban under året som gått. Hon har vuxit och behövt mogna i skallen. Allt är enkelt med henne och jag vill att hon ska behålla den gnista och arbetsvilja som hon visar. Vi har hunnit debutera på en dressyrtävling och varit med på både hoppträningar och dressyrträningar. Nu har hon fått en välförtjänt vila och jag ser fram emot vad 2014 ska erbjuda oss. Jag är så tacksam över min fina häst och önskar att alla någon gång skulle få rida en häst med hennes ridbarhet och känslighet. Hon gör mig hel……..

sibban15

Bilderna har jag helt fräckt snott från Mirres facebooksida. Hon är fotograf till samtliga. Hoppas det var okej ;).

Tänk att dagboksskrivande på internet ledde till att jag fick köpa ett otroligt fint sto som har stulit hela mitt hjärta. Mulen finns fortfarande och jag har fått sälja två av mina uppfödningar till andra ”mular”. Känslan och gemenskapen som skapades där på forumet lever vidare och vi skriver fortfarande av oss både på mulesidan och i facebookgruppen. Det är många vänskapsband som knutits här.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det var en gång……-presentation av Xzibit AM (Sibban)

  1. stina stabo skriver:

    Ha, ha förstår att du smälte redan från dag 1, vilken fölbild 🙂 GullSibbis!
    kram/stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s