Tankar energi i stallet

Har haft en liten dipp och energin har varit låg. Idag bestämde jag mig därför att försöka hitta orken genom att pyssla i stallet. Visst är det konstigt att hur trött man än är så känns det alltid bra att vara i stallet och hålla på med hästarna? Riktig balsam för själen.

Jag började med att rida Blida. Det är dags att sätta igång henne så smått och jag försöker göra något med henne 2-3 gånger i veckan. Förra veckan longerade jag och red ut på henne. Det är en känslig dam som försökte testa lite men som sedan gick hur fint som helst. Hon är otroligt snäll och vän.

SONY DSC

Igår longerade jag henne igen på vallen. Det märktes skillnad mot förra gången jag longerade henne. Nu fanns kommandona där nästan direkt. En klok dam det här!

SONY DSC

Idag red jag ett pass dressyr i hagen. Blida är fortfarande oskodd (ska skos i januari) och därför försöker jag rida mest på gräs med henne. Först testade hon lite men hon är inte ett dugg svår övertalad och resten av passet skötte hon sig bra. Tränade på att göra halt och sätta igång henne för lätta hjälper. Fortsatte med att svänga henne för ledande innertygeln och när hon inte vände tillräckligt snabbt lägga till ytterskänkeln. Hon är ju inte skolad i någon större bemärkelse och vill gärna bli ostkrok och slingra sig lite istället för att vara rak. Gjorde jobbet först i skritt och sedan i trav. Slutade efter sisådär 15-20 minuter.

SONY DSC

Hämtade nästa häst i hagen för trimning. Rainy har blivit svettig de senaste gångerna Linnea ridit henne. Jag har klippt henne två gånger redan i år men nu var hon långhårig igen. Rainy sköter sig bra vid klippningen men tycker det är lite läskigt. Det gick mycket bättre idag och hon var så pass avslappnad att jag vågade mig på att klippa huvudet . Hon såg ut som värsta fräsiga tävlingsponnyn när vi var klara. Så här såg hon ut efter första klippningen. Nu är halva huvudet, hela halsen och under magen klippt!

SONY DSC

Tränsade henne sedan och red ner på ridbanan för ett pass. Började med samma jobb som med Blida. Rainy blir gärna lite dramaqueen när jag sitter på och inte tillåter henne att smita genom att bli stark eller skjuta ut en bog eller ett ben, men idag kändes hon ganska bra redan från början.

SONY DSC

Jobbade på stora volter i trav och galopp där jag när hon lade sig i handen sparkade på henne framåt och sa åt henne att bära sig själv. Provade sedan att minska traven så mycket hon kunde och växlade mellan att rida små steg och större steg bara genom att ”studdsa bollen snabbare och långsammare”. Hon var riktigt duktig och kändes fin och där gav jag mig. Duktig liten ponny!

När jag ändå hade klippmaskinen framme hämtade jag in lurvbollen Diablo från hagen och passade på att raka honom också. Han är så snäll och okomplicerad att klippa. Stod som ett ljus och jag tror han tyckte det var skönt att bli av med pälsen. Snygg blev han också!

Precis nu rider Linnea bara Rainy och Diablo går sporadiskt när Emelie eller Felicia tar en tur med honom. Efter jul hoppas jag att få tid att tömköra honom någon gång i veckan. Han är ganska duktig på att motionera sig själv i hagen annars.

SONY DSC

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tankar energi i stallet

  1. stina stabo skriver:

    Du tar liksom det här med att ha lite energi till andra dimensioner än för oss vanliga människor! Rida två och dessutom klippa två, må vara att de är ponnier… Så härligt att det går att fylla på energin i stallet! Vilken lycka att vi har hästarna 🙂
    Kram/stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s