Hopptävling med KM

Vaknade igår till strålande sol och KALLT väder. Det stod klubbhoppning på schemat och det var Rainy som skulle få komma ut. Hon har inte startat någon hopptävling sedan i våras och Linnea såg fram emot att få hoppa sin fina ponny på tävling igen.

Det var stenhårt överallt och därför blev det mest skritt och ytterst lite trav innan ekipaget fick gå in i ridhuset. Där travade de och galopperade några varv innan de hoppade fram. Det såg bra ut.

In på banan för dagens första start en 60 cm CR. Linnea red suveränt bra och Rainy såg ut att tycka det var skoj att tävla igen. Fina vägar och kontrollerat tempo, vilket resulterade i en felfri runda.

Här kommer en bild på ekipaget med rosetten väl inlindade i filtar, jackor och täcken:

KM2

Lastade på Rainy och gick upp och fikade i cafeterian en stund. Banan byggdes om och vi gick banan tillsammans. Det var dags för Linneas debut i 70 cm och också omhoppning. Vi gick banan och omhoppningsbanan. På banskissen stod det att det var ny startsignal i 70 cm och jag betonade för Linnea att hon skulle sakta av efter sista hindret, klappa ponnyn och börja om igen. När Linnea och Rainy kom in på banan talade speakern om att det var omhoppning direkt efter sista hindret i grundomgången i KM klasserna. Försökte kolla av med Linnea om hon förstått men hon hörde inte vad jag sa på läktaren.

I alla fall gjorde ekipaget en strålande debut i 70 cm. De är verkligen fina och samtränade tillsammans. Rainy är en suverän läromästare i hoppningen och tar väl hand om Linnea. Linnea rider mjukt, följsamt och med noggranna vägar och det ser prydligt ut. Grundomgången blev en stadig nolla och jag tror att det är en av de bästa rundorna som hon hoppat med Rainy.

Jag var tvungen att ropa till Linnea att hon skulle rida omhoppningen direkt och som tur var fattade hon snabbt. Trots allt var det hennes första ”riktiga” omhoppning och jag hade sagt något annat när vi gick banan. De fyra hindren i omhoppningsbanan hoppades och det resulterade i en säker nolla även i omhoppningen. Rainy tyckte det var jätteroligt att tävla igen och skötte sig super inne på banan. Som gammal tävlingsräv visste hon precis när omhoppningen skulle börja och taggade i lite extra. Jag pratar naturligtvis på filmen. Blev osäker på om mitt ropande till henne skulle göra att hon blev utesluten och pratade högt för mig själv, men det bjuder jag på.

Linnea var ensam startande i KM för B-ponnyer. Det var ett ekipage till anmält men som strukit sig. Eftersom Linnea gick dubbelnolla vann hon KM klassen för kategori B och kan nu titulera sig klubbmästare i hoppning. Hon fick därför gå in igen och ta emot medalj, blå-gul rosett och en grimma med tillhörande grimskaft. Sedan var det dags att rida ärevarv och det fick Linnea och Rainy leda. Erkänner villigt att jag nog hade en tår i ögat av stolthet för det duktiga ekipaget. Rainy såg ut som hon trodde hon hade vunnit alltihop och galopperade stolt först i ledet.

KM

Fina hoppeponnyn Rainy och duktiga Linnea har verkligen börjat hitta varandra i hoppningen. Rainy är fortfarande lite tunn över revbenen, men visst börjar hon se bättre ut i kroppen? Så tacksam över att Linnea har en så fin läromästare i hoppningen:

linnea

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s