Dags för en Jaguar igen?

Har under helgen provat dressyrsadlar. Först tänkte jag försöka leta efter en Childeric men jag har inte råd att köpa en dressyrsadel för 20-25 000 kr utan får leta i max 10 000 kr klassen.

I torsdags hämtade jag därför en Jaguar XKC som lämpligt nog fanns på plats här i Alunda för provridning (kostar 9000 kr om någon letar efter en skön dressyrsadel, förmedlar den gärna). Den provred jag på fredagen. Den var lite tom i stoppningen men mycket bekväm att sitta i. Tyvärr låg den inte still på Sibban utan rörde sig i sidled och det gillar inte min känsliga donna. Själv upplevde jag att jag inte fick stöd för skänkeln i den utan den kändes för stor. Den åker tillbaka till ägaren igen.

jaguar

Jag hade tidigare under veckan lagt ett bud på en Jaguar XKC med buffelskinn (inte det blanka skinnet utan ett med mer grepp, Jaguars dyraste). I lördagsmorse åkte jag, Nettan och Linnea till Börjes i Bro för att hämta sadeln. Skicket på sadeln var super, stoppningen kalasfin och stropparna var inte heller speciellt slitna (värderad av sadelmagasinet till 16000 kr). Förra ägaren hade ridit sporadiskt i den och under långa perioder hade den bara hängt. Jag fick med en Jaguargjord till sadeln och gjorde ett riktigt klipp. Sadeln påminner om den på bilden nedan:

jaguar2

Provred den på Sibban på eftermiddagen. Den låg mycket bättre och mer still, men även den här sadeln rörde sig något i sidled (även om rörelsen var betydligt mycket mindre än den andra Jaguarens). Jag satt också mycket bättre i sadeln och fick god hjälp av knästöden. Eftersom det var stenhårt ute blev det mest lite skritt och trav ute på en vall. Hade inte samma balans som i Rööslin men sätet var bekvämare, knästöden var bättre och framförallt greppet i skinnet suveränt på Jaguaren.

Jag ska försöka åka till ridhus någon dag i veckan som kommer för att provrida Jaguaren ordentligt. Ska prova att lägga en fårskinnspad under den och se om den ligger mer still. Om det inte känns kanonbra säljer jag den vidare.

Det är svårt att hitta en sadel som ligger bra på Sibban. Av alla sadlar vi provat hittills är det bara Rööslin och några av Prestigemodellerna som legat still när hon rör sig. Flera av sadlarna ser ut att ligga bra när jag lägger på dem, men rör sig i sidled när hon skrittar. Sibban är superkänslig och blir direkt öm i ryggen om inte sadeln ligger blickstill. Aja, jag ska försöka få till en sadelutprovningstid för Jimmy (sadeldoktorn) så får vi se vad han kan göra åt saken. Han har många sadlar till salu och någon borde passa min känsliga fröken. Jag sitter inte i sjön och min Röösli sadel trivs Sibban i.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dags för en Jaguar igen?

  1. Jag har ju den dyrare modellen av Jaguaren, eftersom Häxan är såpass svängd i ryggen så har jag även en Mattespad under. Jag älskar min sadel och hoppas på att den kommer vara bra till Häxan lääääänge. Har en albionsadelgjord till och sadeln ligger stilla. Hoppas att det kommer funka med denna på Sibban. På Nosse som sadeln gled lite på hade jag en vanlig antiglidpad mellan sadel och schabrak. Det funkade otroligt nog väldigt bra. Sadeln låg helt stilla

  2. Eleonor skriver:

    Om sadeln trots allt inte passar på Sibban sen så provar jag den gärna på Berra beroende på pris på den :)! Kram på dig!

  3. Lotta skriver:

    Ska prova mattespad på Sibban också och se om den ligger mer stilla. Tror inte att en antiglidpad gör varken till eller från eftersom hennes sadlar inte glider varken fram eller tillbaka. Den ligger still på ryggen, men rör sig från sida till sida vid rörelse om du fattar vad jag menar. Förstår att du älskar din Jaguar, det är verkligen bekväma sadlar för ryttaren. Hoppades mycket på den här sadeln eftersom Sibban påminner en del om sin mor i ryggen och behöver en kort sadel till sin korta rygg. Får se hur den känns i veckan :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s