Unghingstarna på besök….

Igår hämtade jag hem A lot of Noorton (skm e. Koh-I-Noor u. Eiran Blida, 75 % welsh och 25 % halvblod) och Minigårdens Superman (fx e. Hot Shot A u. Zäta, 75 % welsh och 25 % fullblod). Idag har veterinären varit här och förvandlat hingstarna till DET. Superman tog tid att kastrera. Han hade en jättetestikel som var roterad och en mindre som inte var riktigt nere. Det var svårt att få grepp om den mindre testikeln men till slut kom den ut. Noorton hade två normal testiklar och gick snabbt att kastrera.

Noorton har hunnit bli 1 år och 9 månader medan Superman är 2 år och 4 månader. Mätte Noorton till 133 cm och jag gissar att Superman är runt 125 cm. Det märks att Superman är äldst för han är den av killarna som har hunnit bli mest hingstig. I alla fall har grabbarna det himla roligt tillsammans och här kommer en bildkavalkad på grabbarna:

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Unghingstarna på besök….

  1. Marie Hedhman skriver:

    Superman har blivit riktigt fin. Skönt att det slapp bli klapphingstoperation. Men jag kan inte fatta hur han kan ha blivit så liten? Hot Shot A (själv 137) har inte många avkommor men har lämnat ganska stora avkommor, förmodligen pga fullblodsmamman. Supermans mamma Zäta var 129 cm. Avel är ett litet mysterium ibland.

    • hnsta skriver:

      Ja, han är inte så stor. Dock är han högre bak och jag tror att han kommer att växa minst fem cm till innan han är klar. Slutar troligen på liten C-ponny om jag får gissa :). Han blir mer och mer lik sin storasyster i utseendet tycker jag. Har tre riktigt fina gångarter och första målet blir 3-årstest nästa år. Vi kommer att ta hem honom i december och åka och löshoppa, vänja vid sadel/träns, tömköra och longera lite under våren. Troligen får Linnea sitta på honom några gånger före betet och sedan rider vi in honom på riktigt under hösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s