Träning med Royal

Idag var det dags för träning för Ebba von Essen. Eftersom Sibban inte är riktigt okej hade jag fått låna Royal av Anna. Stort tack för det! Allra helst hade jag velat hitta någon reserv för det är ganska saftigt att rida någon annans häst på träning som kostar så pass mycket men nu fanns det inga reserver. Enormt tacksam över att jag på så kort varsel hade möjlighet att få låna Roysan. Nettan och Lovisa följde med och det var skönt att slippa åka själv.

Royal var nyklippt och klar när jag kom och hämtade henne. Underbart!!! På Tuthammaren skötte hon sig som det anstår en drottning. Hon är bra cool när hon kommer bort, trots att det händer så sällan. Skrittade fram och travade en kort stund innan det var dags för oss. Inledningsvis kändes hon något ojämn bak. Hon har ett svagare bakben som alltid varit svagare. I regel blir det bättre när hon blivit varm och det blev det även idag. Vill i alla fall påpeka att i är fullt medvetna om att hon inte är helt jämn när ni nu får se film på henne. Hon har i alla år haft svårt att lyfta ett bakben när hovis kommer. Det blir bättre ju mer man rider henne och sämre när hon vilar eller är för tjock. Hon är ingen tävlingshäst utan rids mest ut och enstaka pass på bana och för det jobb hon gör håller hon. Betänk att det är ett avelssto som fått sju föl innan hon sattes igång och blev ridhäst för nästan tre år sedan. Tänk också på att jag inte rider Royal speciellt ofta och att vi inte är samtränade.

Först fick vi rida på volten och göra övergångar till skritt. Vara noga med att hålla stödet när jag saktade av och när jag satte igång. Det gör inget att näsan hamnar bakom, det är viktigast att jag har ett stöd i handen. Roysan blev lite upprörd emellanåt och då skulle jag bara driva på henne framåt och berömma när hon gick fram.

Red några serpentinbågar innan vi hamnade på volten igen. Tränade galoppfattningar. Jag måste räta upp mig i fattningen. Det måste jag även göra när hon drar tyglarna ur handen på mig. Tyvärr är inte min mellandel speciellt stark för tillfället, vilket beror på min onda spända rygg. Måste träna mer bålstabilitet för att orka sitta kvar så att hon inte drar mig ur sadeln. Galoppfattningarna var mycket bättre än förra gången jag red Royal. Visst sprang hon iväg emellanåt men jag bara fortsatte att rida på framåt och efter hand blev det bättre.

Skänkelvikningen på diagonalen gick inget vidare. Istället fick vi göra skänkelvikning längs långsidorna med huvudet mot väggen. Vara noga framförallt undan höger skänkel att hon behöll huvudet mot väggen och inte smet undan genom att hamna innanför väggen. Väggen skulle nyttjas. Hon var superduktig under det arbetet och som Ebba sa, hon har inga problem att flytta sidvärts.

Gjorde sedan några fattningar till och nu blev hon finare i galoppen. Dock var hon rejält trött men hon jobbade ändå på. I slutet travade jag henne på långa tyglar med kontakt och hon kändes fin. Imorgon är det dags för Lilleman. Det ska bli skoj att prova att rida sin egen uppfödning.

På filmen ser ni först lite galopp, en kort snutt på en arg Royal där jag ber henne trava fram, någon sidvärts och avslutningsvis en kort snutt på galoppen i slutet. Sedan dog batteriet i kameran, men hon kändes bättre ju längre jag red. Hon var mer het och lite upprörd inledningsvis och blev lugnare och finare allt eftersom. När hon är fin känns hon som en miljon den här hästen, jag bara älskar henne!!!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s