Hovis, naprapat och liten Sibb pigg som en spigg

Igår var jag hos en naprapat för första gången i mitt liv. Det var bästaste grannen som bokade tid och tog med mig dit. Har varit låst i ryggen länge, länge och är enormt stel. Först masserade han och sedan knäckte han. Var rejält mörbultad igår och har fortfarande lite ont idag, men känner mig rörligare i ryggen. Nu ska jag stretcha ordentligt före och efter mina träningspass och förhoppningsvis blir jag något smidigare. Vi ryttare är otroligt dåliga på att värma upp och på att stretcha efteråt och det straffar sig nu när man är några år över de fyrtio…..

Bästa Tina har varit här och skott och verkat hästarna. Känner mig otroligt trygg med henne som hovslagare. Mina hästar är alltid fina i fötterna och hon är verkligen skicklig på att verka och sko. Dessutom är hon en mycket god vän till mig. Sibban helskoddes, Diablo skoddes fram och Rainy skoddes om fram men vi behöll bakskorna som de var. Ayra, Stina och Lilla O verkades. Lilla O är verkligen en otroligt lätthanterlig och trevlig kille. Satte på honom grimman och ledde honom till stallet (tillsammans med mamma). Sedan verkades han stående i gången som en stor häst. Skötte sig jättefint och det var bara på sista hoven han tröttnade lite. Tina tyckte att han var den snyggaste fölunge som jag fött upp (det brukar hon iof alltid säga om Stinas föl) och hon tyckte att han hade bra hovar. Han fäller massor precis nu och blir mer och mer grå.

lillaO

Piggelin har inte behövt verkas än och även han börjar bli gråare nu när han fäller för fullt. Bästa buskompisarna.

piggelin

Idag skulle Linnea åkt på hoppträning istället för mig. Har sålt min hoppsadel och utan en sådan hoppar jag inte Sibban. Dock kom Linnea hem med huvudvärk och jag fick ställa in hoppträningen helt. Har bestämt mig för att skippa hoppträningarna ett tag framöver. Jag har helt enkelt inte råd nu när jag är halvtidssjukskriven. Vi kan hoppa hemma jag och Sibban. Linnea hoppar ju varje vecka för mig.

Red Sibban en sväng på ridbanan. Hon har stått i några dagar. Jag orkar helt enkelt inte rida de dagar jag jobbar. Det är otroligt frustrerande att jag ska bli så trött av att jobba ett fåtal timmar per dag. Nu ska det vara normalt så här i början och jag hoppas att jag snart ska få mer ork. Sibban hade därför stått några dagar och hon är en häst som blir bäst av att ridas regelbundet. Red ett dressyrpass på ridbanan. Ganska basic och hon var så himla pigg. Broms fanns det ingenting som hette i början. Dock lugnade hon ner sig efter en stund. I slutet kändes hon okej, inte helt bra men bättre och lite mer talbar.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hovis, naprapat och liten Sibb pigg som en spigg

  1. Lena skriver:

    Hej, Hur är det med Zaba? Du skriver inte så mycket om henne. Finns hon kvar? Mvh Lena

    • hnsta skriver:

      Klart att Zaba finns kvar. Inte släpper jag iväg den godingen dräktig med Diablo heller. Det fölet är det jag ser mest fram emot.Hon går på lösdriften men behövde inte verkas igår. Börjar bli en tjockis eftersom höet i år håller mycket högre kvalitet än förra året. Det blir lätt så att jag inte skriver så mycket om lösdriftshästarna eftersom det enda jag gör med dem är att klappa och kolla till dem. Ska ta med mig kameran och ta kort på dem också någon dag. /Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s