Brrrr, nu har vi stallat in…..

Ursäkta min dåliga uppdatering av bloggen i veckan men jag har varit på semester. Världens finaste familj (min såklart), mina svärföräldrar och min mans systers familj har haft en härlig vecka i spanska Alicante. Vi hyrde ett helt hus ungefär två kilometer från stranden. Veckan har varit fantastisk med 30 gradig värme i både luft och hav, underbara bad och god mat, precis så som det ska vara när semestern är som bäst.

Hästarna har haft det bra här hemma. Efter en lång, varm brittsommar bestämde sig hösten för att hälsa på under veckan. Innan vi åkte flyttade vi Stina, Blida, Zaba och fölen till lösdriften som vi halmat upp ordentligt. Övriga hästar var tänkta att gå ute, men när nu vädrets makter tyckte det var dags att börja hälla vatten över oss tog mina bästaste vänner Nettan, Anna och Linda in mina utehästar under de värsta ovädersnätterna. Ni är guld värda <3.

Kan säga att det var en omställning att komma från 26 grader i Alicante till 6 grader och regn i Sverige….Samtidigt är det skönt att hösten är här och att det regnar. Nu hoppas jag kunna spetta ner stolpar runt ridbanan och fixa lite andra hagar. Vi har haft så torrt att det inte gått att få ner NÅGONTING i marken.

I alla fall så satte jag på mig LÅNGKALSONGER när jag kom hem och sedan ut i stallet. Började med att hämta Ayra och släppa in henne i lösdriften till de andra tjejerna. Hon kommer att få gå där framöver och Diablo får återgå till sitt sololiv i hagen. Trots allt så sparar det en hel del tid att mocka fyra boxar om dagen istället för fem. Ayra är förhoppningsvis dräktig och hon och Zaba kommer att gå tillsammans med sina föl nästa sommar om allt går som det ska. Jag är förtjust i min fina Ayra. Hon har ett supertemperament och är vänligheten själv. Klok som en bok vid hopsläppet och visade tydligt att hon inte var där för att bråka utan gick bara lugnt undan. Oj, vad hon kan trava den fina ponnyn. När hon glimtar till lyser det verkligen om henne! Ja, de andra hästarna var också fina förstås när de spänntravade runt hagen och showade lite extra. Ibland måste jag nypa mig i armen och påminna mig om vilka fina hästar jag har. Samtliga är otroligt vackra och rör sig riktigt fint (och jag är jättepartisk så klart 😉 ). Tyvärr hade jag inte kameran med men ska ta och fota lite en annan dag.

SONY DSC

Red sedan Sibban en sväng. Jag har nämligen i ett svagt ögonblick för någon månad sedan anmält mig till vår första tävling på söndag. Då kan det vara bra om hästen är riden lite och inte har stått en vecka….Red ett dressyrpass på banan. Sibban var lite spänd eftersom hästarna sprang i lösdriftshagen men skötte sig ändå bra med tanke på att hon stått i en vecka. Programmet kändes okej, vi är inte riktigt klara för att tävla. Fortfarande är hon inte helt stadig och galoppfattningarna och galoppen lämnar mer att önska. Min nedsittning i traven känns också som en smärre katastrof. Jag skumpar som bara den, men vad sjutton vi åker bara ut för att kolla på dressyrstaket på ny plats. Det spelar nog ingen roll att jag studdsar som en liten tjock boll ovanpå min vackra röda. Usch, jag är redan nervös för på söndag men någon gång ska väl vara den första, eller?

SONY DSC

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Brrrr, nu har vi stallat in…..

  1. Emma skriver:

    Lycka till imorgon!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s