Hoppträning för Nina

I torsdags var jag och Sibban på hoppträning nummer två för Nina. Nettan var med och det är skönt att ha med sig någon som hjälper till med lastning och allt runt omkring. Oftast åker jag själv och det känns lyxigt att ha med mig en medhjälpare. Började som vanligt att bygga bana och därefter var det dags för framridning .Sibban var taggad till tusen. Eftersom en av ryttarna som skulle vara med på träningen var sen fick vi andra rida fram lite sparsamt tills hon kom.

Började med att trava bommar och Sibban jobbade fint över bommarna. Hoppade sedan ett litet hinder med travbom framför. Sibban tog i som bara den. Hoppade sedan ett litet hinder med grind och travbom. Första gången tittade hon men sedan hoppade hon fint. Ännu bättre blev det när jag drev lite mindre. Nina pratar gärna om att ha hästen framför skänkeln men Sibban är så känslig så det räcker att tänka framför sätet. När jag drev ökade hon farten och det vill jag inte eftersom hon helst löser hoppningen på fart i alla fall (styrka för annat saknas ännu). Vi rider an hindren i trav mest och jag tror att när vi kommer upp på lite höjd och börjar hoppa mer i galopp kommer jag att kunna lägga på skänkeln mer.

Lade sedan till ett hinder så vi hoppade räcket, vände tillbaka och hoppade räcke med vattenmatta och avslutade på en oxer med murdel. Vi kom lite konstigt in och hoppade allt några gånger tills jag fick en fin känsla. Lade sedan till ytterligare en oxer och därefter fick vi vila en stund.

Avslutade sedan med att hoppa trekombination. Målet var att vi bara skulle rulla igenom serien. Vi travade in och sedan rullade hon på i galopp. När vi fått några gånger som kändes bra gav vi oss där och stod och tittade på när övriga hästar blev färdiga. Jag och Nina var i alla fall båda nöjda med Sibban.

Vi provade att rida på Camillas tredelade Sprengerbett med fasta bettringar och det kändes bra. Sibban hade munnen stängd och verkade ganska så nöjd. I slutet när hon var trött släppte hon stödet i handen men innan det kändes det bra. Funderar nu på om jag ska investera i ett sådant bett och jag funderar också på vilken storlek jag ska ha. Vi har 12,5 på det andra Sprengerbettet med rörliga ringar och det passar precis (nästan så jag funderat på en storlek större bett). Det här var 11,5 och satt ganska tight i munnen. Kanske ska jag prova med 12.5 om jag köper ett eget. Vad rider ni på för bett?

Efter hoppträningen har Sibban fått en vecka ledigt. Planen är att rida igen på fredag nästa gång.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hoppträning för Nina

 1. Rackemarie skriver:

  Vad kul att det går bra för er.
  Jag rider DiNozzo på ett tvådelat Sprenger med rörliga ringar och ”muffar”. Muffarna ser ut som små ankare i änden på bettet närmast bettringarna. Gör så att han inte får nyp och skav i mungiporna. Mollis har ett vanligt tredelat Sprenger med rörliga ringar. Hade samma till gamle araben.

  • hnsta skriver:

   Kul att höra! Det låter som du rider med samma Sprengerbett på DiNozzo som jag rider Sibban på fast jag har den tredelade varianten. Hoppas få prova det tredelade bettet som jag lånade av kompisen någon mer gång.

 2. Rackemarie skriver:

  Det är verkligen jättebra! Speciellt om de är lite känsliga i mungiporna 🙂 Väl värt pengarna, tycker jag. Har ett Nova-bett också, men det används väldigt sparsamt (typ, aldrig nu när detta funkar så bra).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s