Busy hästig dag…..

Började dagen med att lasta på Diablo och åka till Gimo för träning för bästa Mia. I mitt numera konstant förvirrade tillstånd då jag gärna dubbelbokar mig och omöjligt kan komma ihåg klockslag åkte jag dit en hel timme för tidigt. Linnea satt till häst framskrittad och klar klockan 9.45…..och vi skulle rida 10.45. Aja i vilket fall som helst medförde det att vi slapp stressa. Lastade på svarta hingsten igen och tittade en stund på hästen före och hann med en fika i lugn och ro. Gött!!!!

Gjorde sedan iordning Diablo igen och Linnea satt upp. Helst ville hon rida i ridhuset där Diablo har lättare att koncentrera sig men där var redan en annan häst. Istället red hon på ridbanan. De började med att rida en liten fyrkant med framdelsvändning i varje hörn. Det gick riktigt fint och det märks att Linnea börjar känna hur hon ska få hästen att flytta korrekt. Fortsatte sedan med att jobba med ökning och minskning av volten i trav och galopp. De jobbade jättefint tillsammans och när Linnea fick Diablo ordentligt böjd runt innerskänkeln såg han hur fin ut som helst. Som mamma var jag stolt och stod mest och log. Duktiga unge och fantastiska läromästare till häst.

miatraug2013 023

miatraug2013 029

miatraug2013 031

Avslutade med att gå ut i skogen där Linnea galopperade i full fart på vägen och hoppade stockarna på en stig. Kul tyckte både hon och Diablo. Tänk att nu har hon full koll på honom och är inte rädd för att fräsa på. I vintras busade han med henne och hon hade inte alls lika bra kontroll, det är inte alls länge sedan. Det går fort framåt <3.

Väl hemma igen stod Kerstin (Flickas ägare ) och hennes mamma Britta och väntade. Det var dags att visa vad Flicka lärt sig under de här veckorna samt hur jag ridit. Red några varv och sedan red Kerstin. Kerstin tyckte att hon kändes precis som sin pappa. Roligt och nu ska Kerstin ta över utbildningen av vackra Flicka. Det kommer att gå hur bra som helst. Hjälpte till att lasta och gick sedan in och åt lunch.

Under eftermiddagen hade jag en hopplektion och några dressyrlektioner. Kul med ambitiösa elever. Dressyr och framförallt inverkansridning kräver en del tankeverksamhet och mycket koncentration innan det sitter automatiskt. Tror man brukar säga att det krävs 1000 upprepningar innan en sak är befäst och man kan göra den utan att tänka.

Barnen är i den åldern att de helst inte tänker alls utan bara gör. De jobbar med timing och känsla. Här försöker jag ge dem verktygen för att jobba hästarna i form och hitta känslan. Experimentera lite behöver de göra själva. Det finns något som heter att lära sig av sina misstag. Kul att se att alla tre red hästarna bitvis på tygeln.

Rainy var pain in the ass även idag. Hon är så grymt stark den ponnyn. Vi har ju raspat tänderna på henne och vi har bytt bett och provat inspänningar. Det är inte mycket som fungerar. När hon tycker det blir jobbigt gapar hon och lägger sig i armarna och Linnea har inte en chans när hon springer. Hon kämpar otroligt mycket men R är svår att rida på tygeln. Dessutom inbjuder hon inte till någon vidare skönridning utan Linnea måste ta rejält i henne för att hon ska få en reaktion. Inte lätt när man bara väger 25 kg och inte har så mycket tyngd att bromsa med. Tur att hon är söt och att Linnea älskar henne för ibland blir jag lite trött på henne, framförallt gillar jag inte att Linnea ska behöva gråta av frustration över att inte lyckas. Alltså ponnyn är otroligt rar och jag gillar henne skarpt. Hon gör så gott hon kan men hon har sina knep för att slippa jobba genom kroppen. Det är som min hovslagare säger att hon gör som hon alltid gjort och är van att göra. Inte hennes fel att hon inte fått lära rätt från början och tyvärr svårt att lära ”gamla hästar sitta”. Tror att det kommer att ge sig när Linnea vuxit på sig lite mer och inte är lika lätt i rumpan ;). Bild från UPK lektionen häromveckan, innan hon började springa och bli stark:

miatraug2013 001

Efter det var det dags för kvällen och idag blev det pizza till kvällsmat. Gött!!!

I förrgår var jag ute och galopperade Sibban på stubben. Hon var taggad till tusen och tyckte det var roligt att galoppera fort. Igår hoppade jag. Vi hoppade en serie med tre studds ett galoppsprång högre hinder. Sibbans motto var att hoppa så fort du kan och gärna dra iväg efteråt. Hon är häftig att hoppa och man känner att det finns massor av power i den här hästen. Ibland låste det sig lite i skallen och hon blev lite het. Då gick hon på tvären eller så gick hon inte framåt alls utan gick emot skänkeln. Jag blev lite trött på henne för jag kände att jag inte riktigt hade kontakt med henne utan hon befann sig på en egen planet. Avslutade med att hoppa två titthinder på en åttvolt. Red några varv tills det kändes som vi fick en bra känsla då vi gav oss. Hon är häftig att hoppa och du känner att det finns ett riktigt kraftpaket under sadeln. Jag erkänner att jag emellanåt inte riktig hann med i hennes språng, men det blir nog bättre med lite mer hoppning och när hon bjuder lite mer lagom ;). Önskar att alla någon gång fick rida en sådan häst som Sibban. När allt stämmer är hon fantastisk men oj vad hon kräver av mig som ryttare. I love my horse <3. Linnea tog massor med roliga bilder på oss. Här kommer ett urval:

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Busy hästig dag…..

  1. Jag kommer gärna och fotar någon dag!!! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s