Hoppsadel sökes och jag har en plan….

Hej hopp! Nu har jag börjat leta aktivt efter en hoppsadel till Sibban. Någon som har en Prestige i bomvidd 34-35-36 så är jag intresserad. Har en Rössli dressyrsadel som kommer att få duga ett tag till men har ingen sadel att rida ut på eller hoppa i.

Rainy tar dagarna på box med jämnmod. Hon ser inte speciellt påverkad ut och rörde sig okej när vi tog ur henne ur boxen för att mocka och pyssla lite. Hon står i en av extraboxarna och kan titta ut både mot gårdsplanen och lösdriftshagen. Tänkte ta hem Sibban och Zaba senare idag och sedan ska Sibban få stå inne några timmar per dag och äta och hålla Rainy sällskap.

Jag har också hunnit med att gå nästan en timme i skogen med Ayra nu på förmiddagen. Grannens skog som vi alltid ridit igenom var hemsk att gå i men bra för Ayra som ska gå i lite eländig terräng. Mängder med omkullfallna träd och toppbrott till höger och vänster gjorde att vi fick kryssa oss fram. Ägaren bor numera på hemmet och ingen har gjort något åt skogen i vinter. Synd eftersom vi har få skogsvägar som är ridbara häromkring och genom den skogen gick en av de få som vi använde.

Eftersom det snart är höst tänkte jag försöka sammanfatta mina planer med hästarna:

Sibban ska sättas igång igen efter hennes oplanerat långa vila. Vi kommer så småningom att träna dressyr en gång i veckan för Ulf Lind och sedan ska vi försöka hitta en bra hopptränare som komplement. Tyvärr kommer Cia Tenggren att ha träningar på måndagar i Upplanda och då kan inte jag. Eventuellt startar vi någon lättare klass dressyr när hon känns mogen för det men det kanske inte blir förrän till våren. Vi har inte bråttom!

Rainy ska bli frisk först. Sedan är planen att Linnea och hon ska debutera någon lokal tävling hopp. Hon kommer också att få följa med till UPK och gå lektion där med Linnea.

Jos kommer att vara Fannys foderponny några veckor till. Sedan kommer han att rycka in och ersätta Rainy på Linneas inbokade träningar. När Rainy är frisk har vi en plan för honom som jag hoppas går i lås.

Diablo: Linnea vill inte rida Diablo. Hon blev lite rädd i vintras när hon åkte av honom och jag tänker inte tvinga henne. Diablo är trots allt inte så enkel, hingst som han är. Om något halvår när Linnea väger mer än 24 kilo kan hon prova igen. Diablo kommer jag att försöka tömköra/longera någon gång i vecka och sedan rider Emelie honom när hon kan. Skulle behöva en medryttare till honom som kom ut någon/några gånger i veckan. Dock kräver han en rutinerad ryttare. Hör av er om någon är intresserad!

Ayra är förhoppningsvis dräktig. Ska arbetas för hand med promenader i skogen och som handhäst. Tömkörning, longering och arbete över bommar. När hon är starkare och orkar bära sig själv bättre är det dags för ryttare. Ungefär varannan dag är planen att hon ska göra något.

Blida ska börja jobba så smått i höst. Vi har inte betäckt henne utan väljer att sätta igång henne istället. När fölet är avvant väntar lite tävlingar i vår. Kanske vill Ida rida henne i höst/vinter/vår och också tävla lite småklasser. Annars ska jag leta efter en medryttare till henne.

Stina: Ingenting är bestämt.

Zaba hoppas jag är dräktig. Ska prova henne mot hingst när hon kommer hem och om hon inte visar brunst åker vi och kollar henne.

Superman kommer att vara kvar hos Malin över vintern på lösdrift. Han ska också kastreras där. När snön försvinner kommer vi att ta hem honom och börja förbereda inridning och 3 årstest. Planen är att han ska visas i september nästa år.

Noorton ska också fortsätta att bo hos Malin över vintern. Ev. kommer han hem för inridning nästa vinter. Han ska gå 3 årstest i maj 2015.

Fölen är tingade båda två. De kommer att vara kvar tills betet nästa år alternativt fram tills de blir intresserade av stona.

Cassiopeia kommer att vara kvar åtminstone augusti ut. Jag har mailat ägaren om hur hon vill göra till hösten men inte fått svar ännu. Det finns plats för henne i lösdriften men jag tror inte att det fodermässigt är så bra för en haflinger med aptit att gå på samma grovfoder som två digivande fölston.

Till hösten kommer Stina, Blida, Lilla O, Piggelin, Zaba och ev. Cassiopeia gå på lösdriften. Sibban, Rainy, Diablo, Ayra och Jos kommer att stå i stallet. Ayra kommer att gå ut i lösdriften när hon blir ”mer dräktig”. Känns skönt att ha en plan :).

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s