Fångponny-vilken födelsedagspresent…..

Ja, som jag skrev igår så var Rainy lite knackig igår när jag longerade henne. Hade ingen riktigt bra magkänsla men valde att släppa ut henne igen. Igår kväll sprang hon i hagen medan de andra ponnyerna var på tur och såg ut att röra sig någorlunda okej (mjukt underlag). När ponnyerna skulle ut i hagen efter ridpasset låg hon ner och när hon kom upp såg hon knackig ut igen. Mer ovillig att röra sig på hårt underlag än på mjukt. Jag stallade in henne under natten och har kollat henne nu på morgonen.

Hon är ovillig att röra sig men rör sig hyfsat okej i skritten. I trav på hårt underlag går hon och ”bromsar”, är inte helt ren och vill helst inte springa alls. Vändningen på stallgången klarar hon ganska så bra (”fångtestet”). Känner lite puls i ena fram och hon är lite tjock i alla fyra (det var hon igår också). Temp 38.2 så något förhöjd men inte feber. Äter glatt men samtidigt lite låg. Har konsulterat min husveterinär nu på morgonen och vi är överens om att vi sätter in fångbehandling med box på mjukt underlag och fenylbutazon. Hon har flera fångsymptom men de är inte helt tydliga och i så fall är hon tidig i förloppet. Vi vågar inte chansa då jag av ägaren innan förra ägaren fått reda på att hon haft fång vid ett tillfälle tidigare och tyvärr är det ju så att en gång fångponny alltid fångponny. Och om det inte är fång så skadar inte några dagar på butta och vila på box då hon trots allt inte är helt okej. Ska fortsätta att hålla koll på tempen för feber vid fång är inte normalt och då kan det vara något annat roligt som någon fästingsjukdom till exempel.

Allas vår gulliga Cassiopeia saknar sin kompis i hagen så till den milda grad att hon måste ropa på henne stup i kvarten. Det har hon gjort HEEELA natten trots att hon har annat sällskap i hagen. Ni som hört Cassiopeia gnägga vet att hon har en väldigt speciell och hög röst. Förhoppningsvis ropar hon inte så mycket i natt så att människorna i huset får sova ;).

Aja, nu hoppas vi att vår lilla prinsessa Rainy är bra snart igen. Linnea längtar efter att få börja rida henne. Det var inte precis den födelsedagspresent som jag hade önskat mig idag.

Image

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fångponny-vilken födelsedagspresent…..

 1. Linda skriver:

  Grattis på födelsedagen Lotta och hoppas den trots allt blir bra!🐎 Och att rainy snabbt blir bättre! Kram Linda och Wilma

 2. Tove skriver:

  Grattis på födelsedagen! Ta hand om R så hoppas vi att det ordnar sig. / Tove

 3. Stina skriver:

  Trist födelsedagspresent! Hoppas resten blev bättre! Grattis o Hurra på dig!
  kram/stina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s