Dags att sätta igång igen…..

Nu är det dags att sluta lata sig och börja arbeta med hästarna igen. Handen känns numera riktigt bra och den kan jag inte skylla på längre. Dock har allt gott ätande och vilande från ridningen under lite mer än två månader gjort att jag gått upp några ovälkomna kilo (att jag dessutom äter en medicin som gör mig hungrigare än normalt hjälper inte direkt). Kilona ska ner igen, dels för min egen skull (jag känner att jag väger några kilo för mycket) och dels för mina ponnyers skull. Tills jag gått ner de där extra kilona (+3 kg) väljer jag att jobba dem för hand istället för att sitta på ryggen. Jag hoppas att det ska bli den morot som jag behöver för att ta tag i viktnedgång och kondition.

Jag har börjat så smått och gått promenader minst tre gånger i veckan de sista veckorna. Nu har jag också börjat lägga in kortare joggingpass i promenaderna som kommer att utökas successivt. Igår cyklade jag dessutom tillsammans med min man (vi har inte motionerat tillsammans sedan en joggingtur 1997). Tävlingsmänniska som jag är cyklade jag så fort så att jag hade blodsmak i munnen. Kan ju inte visa mig sämre än någon annan. Hade naturligtvis inte en suck mot Stefans starka ben och teknik men han blev i alla fall också svettig och det var ju bra ;).

Idag började jag med att motionera Rainy på ridbanan. Tyckte att hon såg lite knackig ut i början och jobbade en del för hand med böjning och att hon skulle flytta bakdel och framdel. Övergångar mellan skritt och trav och efter en stund så såg hon bättre ut. Höll på ca 20 minuter.

SONY DSC

Efter det var det dags för Ayra. Hon går fortfarande tillsammans med Diablo och det fungerar fint. Ayra är mild i sitt temperament och svarta hingsten är betydligt lugnare med sällskap i hagen. Jag har inte sett någon mer brunst på henne så förhoppningsvis är hon dräktig. Tog in henne i stallet och Rainys träns passade fint på henne. Longerade henne sedan och först i traven såg hon hemsk ut. Hon har svårt att hålla takten i traven och den kan i sina värsta stunder mest liknas med en oriden travare eller islandshäst som inte travar rent, i sina bästa travar hon som en SM vinnare. Vi jobbade med att hitta takten, successivt bygga styrka och hon är en riktig liten raring som vill göra rätt. När takten fungerade någorlunda tränade vi övergångar och det gick också fint. Jag kommer att rida henne själv tills hon blivit starkare. Hon är alldeles för grön för att någon av ponnybarnen ska få rida henne eftersom det är extra viktigt att hon alltid jobbar i balans för att stärka upp sig. I alla fall så var hon riktigt fin när vi slutade och gick eftergiven i hela överlinjen och innersida (utan inspänningstyglar) i en låg form och bar sig själv. Vi höll inte på mer än 15 minuter och slutade innan hon blev trött. När Sibban får skor och kommer igång ska jag ta med Ayra som handhäst ut i terrängen.

SONY DSC

Tog sedan och tömkörde Diablo en stund på ridbanan. Han är så himla fin den hästen och han var som vanligt hur duktig som helst. Jag har ju sett några wm men aldrig någon med Diablos fina ridbarhet, lätthet för samling och fantastiska galopp. Piggelin (sonen) har ärvt pappas höga framben och rör sig riktigt fint han också. Hoppas mycket på nästa års föl och jag hoppas att han kommer att få fler ston nästa sommar.

diab1

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dags att sätta igång igen…..

  1. Emily skriver:

    Usch, jag har också lagt på mig under sommaren… Duktigt av dig att ta tag i det!
    Jag älskar ju WM, en sån vill jag att Neo ska ha om han vill ha en ponny nån gång…. 😉

    • hnsta skriver:

      Ja, det är lätt hänt under sommaren. Konstigt att det tar två dagar att gå upp några kilo men flera veckor att gå ner dem? Klart att Neo vill ha en liten welsh mountain.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s