Pinglan är dräktig och Zaba ombetäckt

Under några veckor har vi haft Salstas Silver Bell (e. Heniarth Yarra Glen – Molstabergs Max) stående hos oss för betäckning med Diablo. Pinglan, som hon kallas, är ett diplomsto visad med hela 42 p och riktigt sockersöt.

ping

I helgen var det dags för koll men lilla söta Pinglan var bara arg på svarta hingsten. Idag åkte vi därför till Annika Boström och dräktighetskollade henne och visst fanns det ett litet foster därinne. Linnea och Nettan var med. Linnea tyckte att de skulle ha ultraljudet i färg men här hade det inte spelat något roll för det såg ut att vara ett litet svart stoföl med bläs och fyra strumpor som låg där inne.

ping2

Zaba däremot brunstade om i helgen. Vi betäckte henne i förrgår och det blev inte en jättebra betäckning. Stefan modifierade gropen som vi ställer henne i och igår fick vi till ett kanonsprång. Nettan och Petrie kom hit på betäckningskaffe och det är tur att vi har våra goda vänner nu när jag har armen i gips. Idag hade Zaba gått ut brunsten och nu hoppas vi att det blir dräktigt denna gång annars får vi göra ett nytt försök igen om tre veckor. En riktig pärla är hon i alla fall. Otroligt vacker och trevlig på alla sätt.

zaba2

I veckan borde Ayra komma i brunst och även Blida ska betäckas så vi kan hoppas på flera föl nästa år för vår fina Diablo.

Annars har Linnea och Wilma ridit ut idag tillsammans med Linda på cykel. Det hade gått bra och snart är tjejerna mogna att rida ut själva om de tar med sig mobilen. På onsdag ska Linnea starta P&J på UPK. Denna gång startar hon två 60 cm. Bild från förra tävlingen:

SONY DSC

Håll gärna en tumme för ekipaget!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s