Duktiga tjejer på hoppträning

I natt var en av mina barndomsvänner på besök över natten. Karin hade varit på kurs med hunden i södra Dalarna och på vägen hem passade hon på att övernatta hos oss tillsammans med sin hund Linnea. Bida som ju sällan träffar andra hundar var duktig och gav sig direkt när Linnea sa ifrån. Trevligt att träffa Karin igen, det händer alldeles för sällan.

I onsdags inleddes dagen med en hopplektion för Linnea på Rainy, Wilma på Cassiopeia, Emelie på Diablo och Felicia på Buster. Jag började med en kort genomgång om vad man ska tänka på när man rider fram och sedan fick de rida fram självständigt. Cassiopeia var tyvärr inte riktigt ren i bak. Hon var troligen ömfotad eftersom hon är oskodd bak för på gräsvallen syntes ingenting och hon har slitit ner bakfötterna ganska så mycket. Hovslagaren kommer 3 juli men vi ska se om hon inte kan komma lite tidigare och sko Cassiopeia. Eftersom Jos stod i stallet fick Wilma rida honom istället.

SONY DSC

Tjejerna började med att trava bommar och hoppa fram på ett litet räcke. Därefter red de två böjda linjer i galopp. Allt sattes ihop till en bana som de hoppade två gånger. Linnea var lite ledsen för hon tyckte att Rainy sprang och att hon inte kunde stanna henne när hon ville. Det gick inte speciellt fort men fortfarande spökar ”skenturen” i vintras. Efter att ha fått trava mot hindren så fick hon ta om de två sista i galopp och då gick det fint.

SONY DSC

Som avslutning galopperade alla tjejer några varv på vallen. Det var breda leenden och glada ponnyer med öron som strutar rakt fram. Äkta ponnylycka och jag är så ridsugen….

SONY DSC

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Duktiga tjejer på hoppträning

  1. Stina Stabo skriver:

    Nästan så att också jagblir lite hoppsugen ;-)! Vet du att jag faktiskt tagit några språng på Caramell ?! Håller tummarna att du kan hålla tummen i styr så den blir bra! Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s